neděle 2. října 2011

Jelení kýta na víně

Jelení kýta - 140 g - 630 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Mrkev - 35 g - 60 kJ
Cibule - 35 g - 60 kJ
Červené víno - 80 ml - 220 kJ
Rajčatové pyré (Valfrutta) - 50 g - 50 kJ
Těstoviny nebo rýže - 35 g - 517 kJ
Sůl, peř, tymián, rozmarýn, šlavěj

Celkem 1 653 kJ

Na oleji v tlakovém hrnci opečeme na drobno nakrájenou cibulku a mrkev. Až dostanou trochu barvu, necháme zatáhnout na plátky nakrájenou kýtu (osolenou, opepřenou). Zalijeme červeným vínem (burgundským nic nezkazíte), 2 dcl vody a vmícháme rajčatové pyré. Okořeníme tymiánem, rozmarýnem a šalvějí. Dusíme v tlakáči asi 25 minut. Pokud je pak omáčka příliš řídká, necháme zredukovat. Jako přílohu volíme těstoviny nebo rýži.

Žádné komentáře: