Papriky (červená, žlutá, oranžová) - 3 ks (500 g) - 605 kJ
Filety ančoviček - 30 g - 234 kJ
Olivový olej - 5 g - 194 kJ
Stroužek česneku - 32 kJ
Kozí sýr (např. President la Bouché) - 40 g - 500 kJ
Sůl, listová petržel (může být i sušená)
Celkem 1 565 kJ
Papriky dáme péct do trouby na vysokou teplotu (asi 240 st. C) na přibližně 15 minut, až se na slupce vytvoří černé puchýře. Po upečení je přendáme do uzavřené mísy nebo sáčku, aby se zapařily. Po schladnutí oloupeme slupku a dáme vychladit do lednice i se šťávou, které papriky pustí. Papriky nakrájíme na proužky a smícháme s kousky filetů ančoviček, nadrobno nasekaným česnekem a kozím sýrem. Zakápneme olivovým olejem, přidáme petržel a 2 lžíce šťávy z paprik. Můžeme lehce osolit.
Žádné komentáře:
Okomentovat