neděle 31. července 2011

Salát s chobotnicí

Chobotnice - 240 g - 720 kJ
Rukola - 60 g - 60 kJ
Cherry rajčata - 100 g - 100 kJ
Parmezán - 12 g - 197 kJ
Olivový olej - 6 g - 233 kJ
Máslo - 4 g - 120 kJ
Česnek - 7 g - 35 kJ
Crema di Balsamico - 1 lžíce - 107 kJ
Mořská sůl, citronová šťáva

Celkem 1 572 kJ

Chapadla z chobotnice dáme vařit zhruba na 45 minut do osolené vody, do které jsme vymačkali půl citrónu. Po uvaření je přendáme na pánev, kde je opečeme na másle s nasekaným malým stroužkem česneku.
Rukolu zalijeme lžící olivového oleje, osolíme hrubou mořskou soli a smícháme s nastrouhaným parmezánem. Přidáme přepůlená cherry rajčátka. Zakápneme krémovým balsamicem

Žádné komentáře: