sobota 9. července 2011

Nové brambory s tuňákovým dipem

Tuňák ve vlastní šťávě - malá plechovka - 272 kJ
Nové brambory - 250 g - 739 kJ
Smetana zakysaná light (11%) - 50 g - 276 kJ
Pažitka - 20 g - 43 kJ
Hořčice plnotučná - 1 lžička - 47 kJ
Bílý jogurt - 40 g - 118 kJ
Máslo - 4 g - 124 kJ
Sůl, pepř, Podravka bez glutamátu

Celkem 1 619 kJ

Smícháme tuňáka z plechovky se zakysanou smetanou a jogurtem a přidáme nakrájenou pažitku. Dochutíme lžičkou hořčice, pepřem a Podravkou.
Brambory pečlivě omyjeme a uvaříme ve slupce. Poklademe máslem a podáváme s vychlazenou omáčkou.

Žádné komentáře: