sobota 30. července 2011

Krevetová polévka

Krevety - 200 g - 620 kJ
Rajčatové pyré (Valfrutta) - 200 g - 200 kJ
Kokosové mléko - 40 g - 325 kJ
Máslo - 7 g - 210 kJ
Řapíkatý celer - 50 g - 70 kJ
Jarní cibuka - 40 g - 56 kJ
Hladká mouka - lžička - 5 g - 75 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, čerstvý koriandr

Celkem 1 556 kJ

Krevety oloupeme, podélně přepůlíme a odstraníme střívka. Oloupané skořápky z krevet a jednu nebo dvě hlavičky nasucho zahřejeme v hrnci a přidáme asi 0,5 l vody. Pozvolna vaříme 20 minut až dostaneme vývar, občas sebereme pěnu z povrchu.
Na másle zvolna (cca 6 minut) osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, řapíkatý celer a chilli papričku (každý podle své chuti na pálivé) a pak zarestujeme se lžičkou mouky. Přilijeme rajčatové pyré, zcezený vývar ze skořápek krevet a kokosové mléko. Na mírném ohni provaříme 15 až 20 minut. Pak ochutíme solí, pepřem a hrstí korinadru. Vložíme krevety a necháme několik minut prohřát.

Žádné komentáře: