úterý 8. listopadu 2011

Salát Tabouleh

Listová petržel (hladkolistá) - asi 20 g - 25 kJ
Bulgur - 40 g - 580 kJ
Rajčata - 120 g - 120 kJ
Okurka - 90 g - 60 kJ
Jarní cibulka - 35 g - 49 kJ
Kuřecí prsa - 120 g - 516 kJ
Olivový olej - 8 g - 295 kJ
Citronová šťáva - 1,5 lžíce - 35 kJ
Sůl, pepř, čerstvá máta

Celkem 1 680 kJ

Bulgur povaříme asi 2 minuty a necháme 20 minut dojít pod pokličkou. Vychladíme. Pak do něj na drobno nakrájíme svazek listové petržele, přidáme nakrájená rajčata, okurku a jarní cibulku. Smícháme s kousky uvařeného kuřecího prsa. Zalijeme olivovým olejem a citronovou šťávou, a ochutíme solí, pepřem a lístky čestvé máty.

Žádné komentáře: