úterý 22. listopadu 2011

Tvarohovo-jogurtová "panna cotta"

Jogurt Selský bílý - 80 g - 224 kJ
Jogurt Choceňský bílý - 100 g - 500 kJ
Tvaroh odtučněný - 80 g - 232 kJ
Sladidlo Cukren - 10 g - 160 kJ
Kakao - 5 g - 95 kJ
Želatina (prášková) - 7 g - 101 kJ
Mandarinkový kompot - 100 g - 248 kJ

Celkem 1 560 kJ

Smícháme v kastrůlku oba druhy jogurtů, tvaroh, kakao a sladidlo. Pomalu zahříváme na max. 60 st. C. Až bude směs teplá, vmícháme větší část želatiny, kterou jsme nechali nabobtnat v několika lžících vody. Až se želatina rozpustí, nalijeme do formiček a necháme asi 2 hodiny vychladit v lednici. Mezitím si zahřejeme mandarinkový kompot a vmícháme do něj zbytek želatiny. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a nalijeme na jogurtovou směs. Vrátíme do lednice a chladíme alespoň další 2 hodiny.

Žádné komentáře: