pondělí 14. listopadu 2011

Pošírované kuře s pórkem a mrkví

Kuřecí prsa - 150 g - 645 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Pórek - 140 g - 245 kJ
Mrkev - 100 g - 175 kJ
Máslo - 5 g - 125 kJ
Parmezán - 10 g - 160 kJ
Zakysaná smetana (11%) - 30 g - 168 kJ
Sůl, pepř, grilovací koření, citronová šťáva

Celkem 1 634 kJ

Kuřecí prso osolíme a opepříme, posypeme grilovacím kořením a zakápneme trochou oleje a citronovou šťávou. Pak ho pevně zabalíme do potravinářské fólie a vytvoříme váleček. (Je dobré, aby v průměru měl max. 3 cm). Necháme v lednici krátce marinovat. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme prso ve fólii a stáhneme vařič na minimum. Necháme 15 minut dojít. Kuře bude krásně šťavnaté.
Pórek nakrájíme na asi 10 cm dlouhé nudličky, a mrkev nastrouháme pomocí škrabky na brambory na tenké plátky. Zeleninu orestujeme na másle a až bude měkká, přidáme zakysanou smetanu a nastrouhaný parmezán.

Žádné komentáře: