sobota 26. listopadu 2011

Salát z chobotnice s fenyklem

Chobotnice - 230 g - 690 kJ
Brambory - 120 g - 396 kJ
Fenykl - 100 g - 114 kJ
Olivový olej - 6 g - 232 kJ
Červená cibule - 50 g - 80 kJ
Citronová šťáva - 2 lžíce - 50 kJ
Sůl, pepř, čerstvá listová petržel

Celkem 1 562 kJ

Chapadla z chobotnice dáme vařit na 45 minut do osolené vody. (Je možné přidat do vody kořenovou zeleninu nebo citronovou štávu pro zajímavější chuť.) Po uvaření necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky. Brambory uvaříme ve vodě a po schladnutí oloupeme a nakrájíme na kousky. Smícháme chobotnici s brambory, na tenko nakrájeným fenyklem a červenou cibulí. Zalijeme dvěma lžícemi citronové šťávy a 2 lžičkami olivového oleje. Osolíme, opepříme a přidáme hrst čerstvé petžele. Necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici.

Žádné komentáře: