čtvrtek 17. listopadu 2011

Dušená chapadla z chobotnice

Chobotnice - 230 g - 690 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Česnek - větší stroužek - 30 kJ
Sterilovaná krájená rajčata - 230 g - 230 kJ
Pečivo - 45 g - 450 kJ
Bílé víno - 0,04 l - 88 kJ
Třtinový cukr - 5 g - 80 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, kopr, petržel

Celkem 1 684 kJ

V hrnci přivedeme vodu k varu a vhodíme na větší kusy pokrájená chapadla chobotnice. Povaříme 2 minuty a slijeme vodu. Na rozpáleném oleji krátce osmahneme nakrájený česnek a chilli papričku. Přihodíme osušenou chobotnici a restujeme asi 3 minuty. Zajileme vínem a necháme chvilku povařit. Nalijeme sterilovaná račata, přidáme sůl, pepř a malou lžičku třtinového cukru. Dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Zhruba v polovině dušení přidáme kopr a petržel. Podáváme s pečivem nebo těstovinami.

Žádné komentáře: