středa 26. října 2011

Roštěná s grilovanou zeleninou

Hovězí rostěná - 150 g - 780 kJ
Olivový olej - 5 g - 193 kJ
Cuketa - 170 g - 131 kJ
Lilek - 210 g - 244 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Zakysnaná smetana (8%) - 40 g - 194 kJ
Jogurt (Klasik) - 40 g - 87 kJ
Sůl, pepř, pažitka

Celkem 1 659 kJ

Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opeříme. Na rozpálené pánvi s trochou oleje ji opečeme zprudka asi 30 sekund z každé strany, přendáme do tepla (např. do alobalu) a necháme 4-5 minut odpočinout.
Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Po osušení potřeme olejem a grilujeme na grilovací pánvi do změknutí. Podáváme s omáčkou z jogurtu, zakysané smetany, pažitky a česneku utřeného se solí.

Žádné komentáře: