čtvrtek 6. října 2011

Baba ganush a masové koule s estragonem

Lilek - 350 g - 406 kJ
Česnek - 1 stroužek  - 30 kJ
Tahini pasta - 10 g - 245 kJ
Olivový olej - 5 g - 190 kJ
Citronová šťáva - 1 lžíce - 20 kJ
Bílý jogurt (smetanový) - 20 g - 100 kJ 
Kuřecí stehenní řízek - 140 g - 672 kJ
Sůl, pepř, římský kmín, sušený česnek, estragon

Celkem 1 663 kJ

Lilek překrojíme napůl, uděláme do dužiny zářezy a pečeme v troubě na 200 st. C. 25–30 minut. Až lilek schladne, vydlabeme dužinu, přidáme tahini pastu, lžičku jogurtu, česnek, citronovou štávu a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Necháme v lednici vychladit. Podáváme přelité lžičkou olivového oleje. Stehenní řízek nameleme, přisypeme sůl, pepř, sušený česnek a estragon. Dobře propracujeme a necháme chvíli odpočinout. Vytvoříme kuličky, které lehce potřeme olejem a upečeme v troubě asi 10 minut při 200 st. C. Ke konci můžeme zapnout gril.

Žádné komentáře: