pátek 30. září 2011

Carpaccio z červené řepy

Červená řepa - 250 g - 450 kJ
Kozí sýr (např. President la Bouché) - 70 g - 840 kJ
Piniové oříšky - 6 g - 170 kJ
Aceto balsamico - 1,5 lžíce - 40 kJ
Jablečný ocet - 1,5 lžíce - 30 kJ
Med - menší KL - 100 kJ

Celkem 1 630 kJ

Červenou řepu omyjeme a pečlive zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě na 200 st. C. asi 2 hodiny. Po upečení ji vybalíme z alobalu, a až schladne, oloupeme ji. Dáme vychladit do lednice nejméně na 12 hodin.
Řepu nakrájíme na tenké plátky, poklademe na talíř a přelijeme zálivkou z balsamicového octa, jablečného octa a medu. Necháme alespoň 10 minut marinovat a pak posypeme opraženými piniovými oříšky a plátky kozího sýra. (Ten je možno před tím krátce zapéct v troubě. Nebo můžeme použít čerstvý kozí sýr (80 g) a smíchat ho s nasekanou pažitkou a listovou petrželí).

Žádné komentáře: