pátek 16. září 2011

Patatas Bravas

Brambory - 150 g - 496 kJ
Klobása Chorizo - 15 g - 294 kJ
Uzená krůtí prsa - 100 g - 530 kJ
Cibule - 50 g - 80 kJ
Stroužek česneku - 30 kJ
Rajčatové pyré (Valfrutta) - 130 g - 130 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, sladká paprika, petržel, ocet

Celkem 1 676 kJ

Brambory oloupeme nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Do vody přidáme lžíci octa - povrch brambor bude tužší a půjdou pak lépe opékat.
Mezitím na oleji opečeme nakrájenou cibulku, chilli papričku a česnek. Po orestování přidáme rajčatové pyré. Nakonec zasypepme lžičkou sladké papriky.
Chorizo nakrájíme na malé kousky a dáme na pánev. Až pustí trochu tuku, přidáme nakrájená uzená krůtí prsa a brambory. Opékáme 10 minut a pak smícháme s rajčatovou omáčkou.

Žádné komentáře: