čtvrtek 29. září 2011

Španělský ptáček

Hovězí roštěná - 130 g - 670 kJ
Vejce - 1/3 - 123 kJ
Cibule - 70 g - 120 kJ
Šunka (kvalitní, např. Berger) - 17 g - 70kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Plnotučná hořčice - 12 g - 52 kJ
Okurky sterilované - 20 g - 18 kJ
Mouka hladká - 2 g - 30 kJ
Rýže - 33 g - 483 kJ
Sůl, pepř

Celkem 1 682 kJ

Hovězí roštěnou naklepeme na velký plát, osolíme, opepříme a potřeme půlkou hořčice. Zabalíme do ní 1/4 cibule, do ruličky zamotanou šunku, třetinu vejce natvrdo a kyselé okurky. Pečlivě sepneme párátky.
V tlakovém hrnci orestujeme zbytek na drobno nakrájené cibule, pak opečeme ze všech stran maso a zalijeme 0,25 l vody. Dusíme 25 minut. Po otevření tlakového hrnce přidáme do omáčky druhou půlku hořčice a necháme omáčku zredukovat. Nakonec zahustíme špetkou mouky rozmíchané v 2 lžících teplé vody. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře: