úterý 13. září 2011

Jelení kýta na zelenině

Jelení kýta - 140 g - 630 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Mrkev - 30 g - 53 kJ
Cibule - 30 g - 53 kJ
Celer - 30 g - 56 kJ
Petržel - 20 g - 53 kJ
Cremfine na vaření - 25 g - 166 kJ
Těstoviny nebo rýže - 35 g - 517 kJ
Štáva z 1/3 citronu - 45 kJ
Sůl, pepř, provensálské koření, bobkový list

Celkem 1 689 kJ

Mrkev, celer, petržel a cibuli nakrájíme na malé kousky a opečeme v tlakovém hrnci na oleji. Po orestování vložíme na plátky nakrájené, osolené a opepřené maso a také krátce opečeme. Zalijeme 1/4 litrem vody, přidáme bobkový list, provensálské koření a citronovou šťávu. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme asi 25 minut. Po uvaření vyndáme maso do tepla a rozmixujeme na hrubo zeleninu s vývarem. Zalijeme smetanou Cremfine a necháme krátce povařit. 

Žádné komentáře: