středa 16. února 2011

Melanzane (skoro) alla parmigiana

Lilek - 320 g - 374 kJ
Sterilovaná krájená rajčata - 200 g - 200 kJ
Mozzarela (Italat) - 70 g - 616 kJ
Parmezán - 20 g - 320 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Sůl

Celkem 1 626 kJ

Plátky lilku osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je osušíme, lehce potřeme olivovým olejem a na grilovací pánvi ogrilujeme do měkka.
Do zapékací misky dáme jako první vstvu půlku lilků, pak přidáme mozzarelu nakrájenou na plátky a asi 1/3 parmezánu. Zakryjeme zbytkem ogrilovaných lilků. Vše zalijeme krájenými račaty z plechovky. Nakonec zasypeme zbytkem parmezánu. Zapékáme při 200 °C asi 15 až 20 minut.

Žádné komentáře: