sobota 12. února 2011

Tuňák s dýňovu kaší a houbovou omáčku

Tuňák sashimi - 140 g - 632 kJ
Olej olivový - 4 g - 150 kJ
Dýně Hokkaido - 150 g - 250 kJ
Brambory - 150 g - 496 kJ
Mléko polotučné - 25 ml - 50 kJ
Houby shitake - 30 g - 30 kJ
Silný hovězí vývar - 50 ml - 30 kJ
Sůl, bílý pepř, Podravka bez glutamátu

Celkem 1 638 kJ

Filet z tuňáka lehce osolíme, opeříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. V osolené vodě asi 15-16 minut povaříme brambory a nakrájenou dýni (Hokkaido se nemusí loupat). Poté slijeme vodu a vyšleháme s trochou mléka do podoby kaše. Na pávičce si na sucho opražíme houby a po chvíli přídáme trochu silného vývaru, necháme zredukovat. Na rozpálené pánvi opečeme filet z tuňáka po dobu asi 1, maximálně 1,5 minuty z každé strany. Uvnitř by měl zůstat růžový.

Žádné komentáře: