Mleté krůtí maso - 140 g - 728 kJ
Bílé papriky - 150 g - 102 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cibule - 35 g - 62 kJ
Drcená rajčata (passata) - 150 g - 150 kJ
Rýže - 35 g - 518 kJ
Sůl, pepř, tymián, oregáno, sušený česnek, bobkový list, nové koření, sladidlo
Celkem 1 676 kJ
Mleté maso opepříme, důkladně osolíme a promícháme až začne mít kompatní konzistenci. Pak přidáme sušený česnek a bylinky. Zamícháme a naplníme do paprik, kterým jsme odstranili vršky a jadřince. V menším hrnci na oleji opečeme cibuli, přidáme drcená rajčata a asi 1 dcl vody, případně špetku sladidla nebo cukru. Vložíme lusky s masem, bobkový list, několik kuliček nového koření a dusíme pod pokličkou cca 25 minut. Vyndáme lusky a pokud je omáčka příliš řídká, zredukujeme na silném plameni. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat