sobota 3. srpna 2013

Kokosová "panna cotta" s rebarborou

Kokosové mléko - 90 g - 729 kJ
Bílý jogurt - 180 g - 468 kJ
Sladidlo Cukren - 14 g - 224 kJ
Rebarbora - 150 g - 128 kJ
Zázvor - 8 g - 10 kJ
Želatina - 5 g - 75 kJ
Skořice (vcelku + mletá), kardamon, vanilka

Celkem 1 634 kJ

Do malého hrnce dáme kokosové mléko, bílý jogurt, menší polovinu množství sladidla, celou skořici, mletou nebo čerstvou vanilku a několik tobolek kardamonu. Velmi pomalu zahříváme, aby se koření mělo čas vylouhovat, směs ale nesmí vařit. Potom přidáme nabobtnalou želatinu a rozmícháme. Pevné koření vyndáme. Rebarboru nakrájíme na menší kousky, dáme vařit společně se zbytkem sladidla, trochou nastrouhaného zázvoru a mletou skořicí. Až se rebarbora rozvaří, dáme vše do sklenic/misek a necháme důkladně vychladit.


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Skvělé recepty. Počítám kalorie kvůli hubnutí a tvá stránka je mi velkou inspirací. Lucie