Platýz - 160 g - 528 kJ
Máslo - 4 g - 120 kJ
Lilek - 140 g - 162 kJ
Cuketa - 150 g - 116 kJ
Červená paprika - 60 g - 72 kJ
Olivový olej - 5 g - 190 kJ
Olivy - 20 g - 130 kJ
Cibule - 35 g - 60 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Měkký kozí sýr "Chevre a tartiner" - 30 g - 222 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, čerstvá petržel, citronová šťáva
Celkem 1 630 kJ
Lilek, cuketu a papriku nakrájíme na malé (5-6 mm) kostičky. Opékáme na rozpálené pánvi na oleji, až dostane zelenina barvu. Potom osolíme a přidáme na pánev pokrájené olivy, česnek, cibuli a chilli papričku. Až bude vše orestované přisypeme pokrájenou petržel, lehce zakápneme citronovou šťávou a vmícháme cca lžíci kozího sýra. Dosolíme a opepříme. Promícháme a stáhneme z plotny. Filety platýze ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, a krátce zprudka opčeme na másle.
Žádné komentáře:
Okomentovat