čtvrtek 1. srpna 2013

Bramborový salát s kuřetem

Kuřecí prso - 100 g - 430 kJ
Vejce na tvrdo - 1 ks - 360 kJ
Brambory - 140 g - 462 kJ
Mrkev - 70 g - 123 kJ
Celer bulva - 30 g - 60 kJ
Jablko - 30 g - 78 kJ
Sterilované okurky - 30 g - 30 kJ
Bílý jogurt - 40 g - 104 kJ
Hořcice - KL - 35 kJ
Sůl, pepř, pažitka, kmín

Celkem 1 682 kJ

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem. Po důkladném zchladnutí oloupeme. Mrkev a celer povaříme v osolené vodě, aby nebyly úplně rozměklé. Společně se zeleninou uvaříme kuřecí prso, které alespoň 10 minut předem osolíme a opepříme, aby se chutě vsákly dovnitř. Vše necháme zchladnout. Všechny ingeridence nakrájíme na drobné kostičky, spojíme vrchovatou lžící bílého jogurtu a lžičkou plnotučné nebo dijonské hořcice. Dosolíme a bohatě opepříme. Necháme v lednici proležet minimálně 2 hodiny.



Žádné komentáře: