Olivový olej - 5 g - 190 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Candát bez kůže - 120 g - 360 kJ
Dužina rajčat - 120 g - 120 kJ
Bílé víno - 0,04 l - 88 kJ
Špagety - 60 g - 888 kJ
Sůl, pepř, čerstvá petržel, kopr
Celkem 1 676 kJ
Dáme vařit těstoviny do osolené vody. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, vyndáme jadřince a nakrájíme na kostičky. Z filetu candáta stáhneme kůži a nakrájíme ho na menší kousky, česnek nakrájíme na plátky. Nyní jde vše velmi rychle (4-5 minut), takže je dobré mít ingredience dopředu připravené a těstoviny těsně před dovařením. Rozpálíme vetší pánev a dáme na olej opékat česnek. Jakmile dostane lehce zlatavou barvu, přihodíme candáta a krátce opečeme. Přidáme sůl, pepř, nakrájenou dužinu z rajčat a opět chvilku zarestujeme. Potom zalijeme vínem, necháme zčásti odpařit a nasekáme bylinky. Nakonec smícháme s uvařenými špagetami.
Žádné komentáře:
Okomentovat