sobota 14. září 2013

Kuřecí prso s houbovým ragů

Kuřecí prso - 140 g - 602 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Čerstvé lesní houby (lišky, hřiby) - 200 g - 200 kJ
Pórek - 60 g - 105 kJ
Zakysaná smetana (12%) - 30 g - 168 kJ
Brambory - 150 g - 496 kJ
Sůl, pepř, čerstvá listová petržel, pažitka, sušený česnek

Celkem 1 687 kJ

Na pánvi opečeme zprudka z obou stran kuřecí prso, aby dostalo barvu. Potom ho přendáme do pekáčku a dáme dotáhnout do trouby na cca 10 minut při 170 st. C. Na pánev po kuřeti nasypeme nakrájený pórek a chvíli restujeme. Potom přidáme pokrájené lišky a hřiby, a na silném plameni opékáme. Až houby změknou osolíme, opepříme a dáme špetku sušeného česneku. Pak vmícháme asi lžíci zakysané smetany a nasekané bylinky. Podáváme s bramborami.

Žádné komentáře: