pondělí 8. července 2013

Panzanella

Kuřecí prso - 130 g - 559 kJ
Pečivo - 50 g - 500 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Rajčata - 350 g - 350 kJ
Kapary - 10 g - 10 kJ
Česnek - 2 stroužky - 60 kJ
Aceto balsamico - 1 lžíce - 30 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, fenyklová semínka, rozmarýn, čerstvá bazalka

Celkem 1 625 kJ

Kuřecí prso rozřízneme podélně napůl, aby se rychleji propeklo, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaném rozmarýnu. Chleba nebo dalamánek natrháme na větší kusy, zakápnme lžičkou oleje a posypeme nadrcenými fenkylovými semínky. Na pečící papír položíme kuře a chleba a pečeme 7-8 minut při 180 st. C. Rajčata nakrájíme na kusy, přidáme česnek utřený se solí, nasekané kapary a asi 1/3 chilli papričky, zalijeme lžící balsamica a lehce posolíme, aby rajčata pustila šťávu. Necháme asi 10 minut odstát a pak přidáme nasekanou bazalku. Až bude udělané kuře, nakrájíme ho na kousky a smícháme s rajčaty. Přidáme také opečený chleba a zamícháme, aby nasákl šťávu z rajčat. Ihned podáváme, aby zbytečně nerozměkl. (Vše je potřeba solit opatrně, aby ve finále společně s kapary nebyl salát přesolený.)


Žádné komentáře: