středa 17. července 2013

Karbanátky plněné fetou, tzatziky

Hovězí roštěná - 150 g - 780 kJ
Sýr Feta - 30 g - 321 kJ
Salátová okurka - 200 g - 134 kJ
Bilý jogurt - 70 g - 182 kJ
Nízkotučný tvaroh - 50 g - 135 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Sůl, pepř, tymián, kopr

Celkem 1 698 kJ

Libové hovězí maso umeleme, dobře osolíme a opepříme. Přidáme lístky tymiánu a dobře propracujeme. Z Fety ukrojíme 2 kousky a zabalíme je do umletého masa. Pečeme v troubě rozehřáté na 210 st. C asi 10 minut. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, necháme chvíli odležet a pak z ní důkladně vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme s tvarohem a jogurtem, stroužkem česneku utřeným se solí a dochutíme pepřem, solí a nasekaným (nebo sušeným) koprem. Zakápneme olivovým olejem.

Žádné komentáře: