sobota 20. července 2013

Gazpacho a toasty zapečené se sýrem

Rajčata - 300 g - 300 kJ
Salátová okurka - 100 g  - 67 kJ
Červená paprika - 50 g - 60 kJ
Jarní cibulka - 35 g - 50 kJ
Česnek - 2 stroužky - 60 kJ
Olivový olej - 5 g - 190 kJ
Pečivo - 50 g - 500 kJ
Sýr Madeland (30%) - 35 g - 385 kJ
Aceto balsamico - 1 lžíce - 30 kJ
Citronová šťáva - 1 lžíce - 20 kJ
Sůl, pepř, čerstvá bazalka

Celkem 1 662 kJ

Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Společně s okurkou, paprikou a cibulkou nakrájíme na malé kostičky. Posolíme, opepříme, zakápneme citronovou štávou a balsamicem, a promícháme. Přibližně 2/3 směsi pak rozmixujeme do hladka, s přidáním oleje a česneku. Vrátíme zpět k nakrájené zelenině (můžeme propasírovat přes sítko) a dáme na minimálně 2 hodiny vychladit. Před podáváním případně doplníme sůl a pepř, a nasekáme bazalku. Housku / chleba nakrájíme na plátky, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby.


Žádné komentáře: