úterý 23. července 2013

Pórkový koláč

Těsto Feuille de brick - 2 plátky - 300 kJ
Vejce - 1 kus - 360 kJ
Pórek - 100 g - 175 kJ
Cibule - 50 g - 88 kJ
Nízkotučný tvaroh - 140 g - 374 kJ
Parmezán - 10 g - 160 kJ
Kvalitní šunka - 50 g - 210 kJ
Sůl, pepř

Celkem 1 667 kJ

2 plátky těsta "Feiulles de brick" (k dostání např. zde) ořízeme na průměr o 7-8 cm větší než je forma. Potřeme je zlehka rozšlehaným vejcem, vložíme do formy a zahneme okraje do stran. Posypeme nakrájenou cibulí, pórkem, který jsme spařili ve vařicí vodě, a proložíme nakrájenou šunkou. Zalijeme směsí z rozšlehaného vejce, tvarohu a nastrouhaného parmezánu (+ sůl a pepř). Lehce vidličkou několikrát prohrábneme, aby se směs dostala i do spodních vrstev. Osolíme a opepříme. Pečeme ve vyhřáté troubě v režimu horký vzduch 35-40 minut při 180 st. C.

Žádné komentáře: