sobota 13. července 2013

Salát s chřestem, avokádem a tuňákem

Chřest - 200 g - 218 kJ
Tuňák v oleji - 60 g - 350 kJ
Vejce - 1 ks - 360
Avokádo - cca 1/2 (60 g) - 402 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Hořčice - cca 1/2 lžičky - 30 kJ
Citronová šťáva - 2 lžíce - 40 kJ
Bilý jogurt - 40 g - 104 kJ
Sůl, pepř, čerstvá bazalka a listová petržel

Celkem 1 622 kJ

Do ocitronované a osolené vody dáme na 2-3 minuty povařit stonky zeleného chřestu a ihned zchladíme v ledové vodě. Osušíme a smícháme s tuňákem z plechovky, ze kterého jsme slili olej, a nakrájeným avokádem. Zálivku umixujeme z asi hrsti čerstvých bylinek (petržel, bazalka), olivového oleje, citronové štávy, bílého jogurtu a hořčice. Osolíme a opepříme. Navrch salátu položíme ztracené vejce (pokud se povede) nebo alespoň vejce s tekutým žloutkem (vejce dáme vařit na 8 minut do již vařící se vody).

Žádné komentáře: