pátek 19. října 2012

Hovězí chilli se špagetovou dýní

Hovězí roštěná - 150 g - 780 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cibule (šalotka) - 30 g - 53 kJ
Mrkev - 30 g - 53 kJ
Řapíkatý celer - 30 g - 42 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Rajčatové pyré - 150 g - 150 kJ
Silný hovězí vývar - 5 cl - 20 kJ
Špagetová dýně - 300 g - 333 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, mletý římský kmín, mletý koriandr, čerstvý koriandr, mletá paprika

Celkem 1 577 kJ

Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na co nejmenší kostičky. Dáme opékat na pávev a po chvíli přidáme česnek a chilli papričku. Až bude základ pěkně orestovaný, přidáme namleté libové hovězí maso a důkladně opečeme. Potom zasypeme cca menší 1/2 lžičkou mleté papriky, mletého koriandru a římského kmínu. Krátce zarestujeme a zalijeme rajčatovým pyré (nebo krájenými rajčaty z plechovky) a velkým panákem hovězího vývaru. Příklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme asi 20-25 minut. Nakonec vmícháme čerstvý koriandr.
Jako přílohu lze podávat rýže, ale teď na podzim je ideální špagetová dýně - rozkrojenou dýni přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby asi na 35-40 minut při 200 st. C. Po upečení necháme mírně zchladnout a vidličkou vyškrabujeme vnitřek dýně, který se rozpadá do tvaru "špaget". Posolíme a promícháme.

Žádné komentáře: