pátek 26. října 2012

Pečené papriky plněné fetou

Bílé (slovenské) papriky - 250 g (3–4 ks podle velikosti) - 168 kJ
Sýr feta - 50 g - 520 kJ
Lučina linie - 50 g - 330 kJ
Česnek - 2-3 stroužky - 60 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Pečivo - 50 g - 500 kJ
Sůl, pepř, čerstvý tymián

Celkem 1 694 kJ

Papriky dáme péct do trouby vyhřáté na 220 st. C asi na 15 minut, až se na povrchu vytvoří černé puchýře. Přendáme do mísy a zakryjeme potravinářskou folií, aby se zapařily. Až s nimi bude možné manipulovat, oloupeme je. Na náplň smícháme asi 1 lžíci šťávy, co vytekla z paprik, fetu, Lučinu linie, polovinu množství česneku utřeného se solí a čerstvý tymián. Dobře vidličkou propracujeme. Naplníme směsí papriky a naskládáme je do misky. Proložíme zbylým utřeným česnekem, a tymiánem. Nakonec přelijeme zbylou šťávou z paprik a olivovým olejem. Zakryjeme fólií a necháme alespoň 12, ale raději 24 hodin uležet v lednici. Podáváme s pečivem nebo můžeme část použít jako přílohu k rybě nebo masu.

Žádné komentáře: