neděle 28. října 2012

Kuřecí prso v parmské šunce s ratatouille

Kuřecí prso - 140 g - 602 kJ
Šušená šunka (Parma, San Daniele apod.) - 20 g - 200 kJ
Mozzarella (Italat) - 40 g - 352 kJ
Olivový olej - 3g - 116 kJ
Cibule - 35 g - 60 kJ
Stroužek česneku - 30 kJ
Červená paprika - 60 g - 72 kJ
Lilek - 80 g - 93 kJ
Cuketa - 80 g - 62 kJ
Rajčata - 100 g - 100 kJ
Sůl, pepř, čerstvý tymián, rozmarýn a bazalka

Celkem 1 687 kJ

Kuřecí prso rozklepeme pod potravinářskou folií na tenko, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenými bylinkami a dáme doprostřed kousky mozzarelly. Zabalíme do závitku a obalíme 2 plátky sušené šunky. Dáme do pekáčku na pečící papír a pečeme 18-20 minut na 200 st. C. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně opékáme na kousky nakrájenou zeleninu v pořadí - cibule a paprika, pak lilek, cuketu a česnek, a nakonec přidáme rajčata. Osolíme, opepříme, nasekáme čerstvé bylinky a pod pokličkou dusíme na menším plameni asi 20 minut.


Žádné komentáře: