pondělí 22. října 2012

Tagliatelle s krevetami

Krevety - 100 g - 310 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Šalotka - 30 g - 50 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Sušená rajčata v oleji - 15 g - 105 kJ
Kuřecí vývar - 80 ml - 25 kJ
Citronová šťáva - 1 PL - 25 kJ
Těstoviny (tagliatelle) - 60 g - 888 kJ
Parmezán - 5 g - 80 kJ
Sůl, pepř, čerstvá hladkolistá petržel

Celkem 1 629 kJ

Na rozpálené větší pánvi opečeme nakrájenou šalotku a po chvíli přidáme česnek. Po orestování přidáme vyloupané krevety a okapaná pokrájená sušená rajčata. Chvilku opékáme a pak zalijeme silným kuřecím vývarem a štávou z 1/3 citronu. (Důležité je aby pánev byla horká a vše se začalo hned vařit.) Vaříme 4-5 minut, až se tekutina částečně zredukuje. Pak přidáme uvařené tagliatelle a promícháme. Vhodíme drobně nakrájenou listovou petržel. Na talíři posypeme trochou parmezánu.

Žádné komentáře: