Červene papriky - 300 g - 360 kJ
Rajčata - 150 g - 150 kJ
Olivový olej - 6 g - 232 kJ
Větší stroužek česneku - 40 kJ
Červená cibule - 50 g - 80 kJ
Zeleninový vývar - 400 ml - 60 kJ
Bílý jogurt - 80 g - 208 kJ
Sýr feta - 40 g - 430 kJ
Limetová štáva - 25 kJ
Hrubá mořská sůl, pepř, bazalka, chilli paprička
Celkem 1 585 kJ
Zahřejeme troubu na 210 st. C, na pekáč s pečícím papírem dáme dvě střední červené papriky a pečeme asi 30 minut, až se na povrchu udelají puchýře. Zhruba po 10 minutách pečení k paprikám přidáme přepůlená rajčata, která jsme potřeli olejem a osolili. Po dalsích 10 minutách přidáme na pekáč chilli papričku. Po dopečení přendáme papriky do mísy, zakryjme asi na 3 minuty alobalem nebo folií, aby se spařily, a oloupeme je. Sloupneme také chilli papričku a odstraníme z ní semínka. V hrnci na oleji opečeme cibuli a česnek, pak přidáme upečená rajčata, papriky a chilli, a po orestování zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme asi 10 minut provařit, a pak rozmixujme ponorným mixérem. Přidáme štávu z 1/2 limety a jogurt a domixujeme do hladka. Nakonec opepříme, dosolíme a nasypeme nakrájenou bazalku. Podáváme s rozdrobeným feta sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat