Štika - 160 g - 576 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Rajčata - 140 g - 140 kJ
Řapíkatý celer - 20 - 28 kJ
Mrkev - 25 g - 43 kJ
Šalotka - 20 g - 35 kJ
Rybí nebo zeleninový vývar - 7 cl - 20 kJ
Zakysaná smetana (11 %) - 35 g - 201 kJ
Rýže - 35 g - 525 kJ
Sůl, pepř, čerstvá bazalka
Celkem 1 684 kJ
Kousek mrkve, řapíkatého celeru a malou šalotku nakrájíme na co nejmenší kostičky. Opečeme na oleji, přidáme nakrájená rajčata (můžeme, ale nemusíme oloupat) a zakysanou smetanu. Zalijeme asi jedním a půl panákem vývaru a vložíme do omáčky ochucené filety ze štiky. Dusíme asi 10 minut až bude ryba hotová. Nakonec nakrájíme na jemno bazalku a dáme do omáčky.
Žádné komentáře:
Okomentovat