pondělí 14. května 2012

Fideua

Čerstvá oliheň (kalamáry) - 100 g - 288 kJ
Krevety - 3 větší kousky - 80 g - 248 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Polévkové nudle - 55 g - 814 kJ
Rajčata - 100 g - 100 kJ
Šalotka - 30 g - 52 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Silný rybí vývar - 150 ml - 20 kJ
Sůl, bílý pepř

Celkem 1 668 kJ

Na olivovém oleji velmi zprudka opečeme nakrájenou oliheň a neoloupané krevety, čerstvé nebo předvařené. Osolíme a lehce opepříme. Po 1,5 až 2 minutách je vydáme stranou a na pánev dáme na jemno nakrájenou šalotku a pár minut restujeme. Pak přidáme rajčata, které jsme nastrouhali na hrubém stuhadle (šlupka pryč) a cca 5 minut pod pokličkou opékáme. Potom nasypeme česnek a syrové tenké polévkové nudle. Zalijeme asi 1,5 dcl rybího vývaru, promícháme, vrátíme zpátky krevety a kalamáry a prováříme, dokud nebudou nudle udělané (asi 4 minuty).

Žádné komentáře: