Mražený listový špenát - 250 g - 315 kJ
Máslo - 7 g - 210 kJ
Cibule - 40 g - 70 kJ
Česnek - větší stroužek - 30 kJ
Sýr čedar - 20 g - 325 kJ
Smetana (12%) - 50 g - 290 kJ
Zeleninový vývar - 300 ml - 40 kJ
Divoký uzený losos - 50 g - 292 kJ
Celkem 1 572 kJ
Na másle opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Přihodíme rozmražené listy špenátu a ještě chvíli restujeme. Zalijeme cca 300 ml zeleninového vývaru a dusíme asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu a přidáme nastrouhaný výraznější sýr (čedar, Comte, Gruyére...) a necháme ještě chvíli povařit. Potom rozmixujeme na hladký krém. Podáváme s kousky uzeného divokého lososa (v případě obyčejného uzeného lososa použijte o neco méně, je více tučný).
Žádné komentáře:
Okomentovat