sobota 3. března 2012

Kuřecí prsa s pórkem dušeným na víně

Kuřecí prsa - 150 g - 645 kJ
Pórek - 180 g - 315 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Máslo - 4 g - 120 kJ
Zelené olivy - 20 g - 130 kJ
Smetana (12%) - 30 g - 174 kJ
Bílé víno - 0,04 l - 88 kJ
Česnek - 1 stroužek - 25 kJ
Kuřecí vývar - 200 ml - 30 kJ
Sůl, pepř, čerstvý nebo sušený tymián, fenyklová semínka, čerstvá listová petržel

Celkem 1 643 kJ

Pórek rozřízeme podélně napůl, odstraníme zelené části a pečlivě omyjeme. Na troše másla pórek zlehka opečeme, pak podlijeme bílým vínem a 1 dcl kuřecího vývaru (nebo vody), přidáme nakrájený stroužek česneku, tymián, fenyklová semínka a osolíme a opepříme. Stáhneme plamen a dusíme 20 minut. Kuřecí prso okořeníme solí a pepřem a zpudka ho z obou stran opečeme na oleji, aby dostalo barvu. Pak podlijeme zbylou decí kuřecího vývaru a dusíme cca 10 minut. Vyndáme kuře i pórek, do zbylého výpeku z kuřete přelijeme vodu z pórků. Přidáme smetanu, čerstvou petržel a nakrájené olivy. Krátce povaříme.

1 komentář:

Petra Mazancová řekl(a)...

Váš blog mě vysloveně uchvátil... :-) Hubnu se STOBem už pár měsíců (25kg) a inspirace není nikdy dost. Moc děkuji, vyzkouším spoustu receptů.

Petra