Hladká mouka - 33 g - 494 kJ
Vejce - 1/3 - 120 kJ
Špenát bonduelle - 110 g - 151 kJ
Ricotta - 50 g - 294 kJ
Parmezán - 15 g - 247 kJ
Máslo - 4 g - 120 kJ
Sterilovaná rajčata - 170 g - 170 kJ
Česnek - menší stroužek - 25 kJ
Červená řepa - 15 g - 30 kJ
Sůl, pepř, sušený česnek, čerstvá bazalka
Celkem 1 651 kJ
Ze 100 g hladké mouky, 1 vejce a špetky soli uděláme těsto na čerstvé těstoviny. Necháme zabalené ve fólii minimálně půl hodiny odpočinout v lednici a pak vyválíme (nejlépe ve strojku na těstoviny) dlouhý tenký plát. Na 1 porci použijeme třetinu těsta a nařežeme z něj obdélníky na cannelloni. Ty krátce povaříme (max. 1 minutu) v osolené vodě. Rozmrazíme špenát, smícháme ho s ricottou a 1/3 nastrouhaného parmezánu. Ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem. Směs dáme na plátky těstovin a zavineme. Canneloni dáme do zapékací misky, položíme na ně pár tenkých plátků másla a posypeme zbytkem parmezánu. Zapékáme v troubě 7-8 minut při 200 st. C (měly by být udělány méně než na fotografii :-) ). Na omáčku dáme do kastrůlku rajčata z plechovky, jemně nasekaný česnek a pokud máme, tak pro lepší barvu a sladší chuť můžeme přidat kousek nastrouhané červené řepy. Dusíme asi 15 minut až omáčka trochu zhoustne a před koncem přihodíme lístky čerstvé bazalky.
Žádné komentáře:
Okomentovat