sobota 4. února 2012

Slávky na víně

Mušle (slávky) - 700 g - (cca 300 g bez skořápek) - 660 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cibule - 50 g - 80 kJ
Česnek - 1 stroužek - 25 kJ
Smetana (12%) - 30 g - 174 kJ
Bílé víno - 0,05 l - 110 kJ
Pečivo - 50 g - 500 kJ
Chilli paprička, čerstvá hladkolistá petržel

Celkem 1 665 kJ

Na lžičce oleje ve velkém hrnci opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a kousek chilli papričky. Pak přihodíme očištěné slávky, zalijeme panákem suchého bílého vína a smetanou. Přilopíme poklicí a necháme asi 5 minut dusit. Během dušení několikrát hrncem zatřepeme, aby se mušle promíchaly. Také přidáme hrst nakrájené listové petržele. Potom vyndáme slávky (neotevřené vyhodíme) a na velkém plameni necháme omáčku trochu zredukovat. Podáváme s bílým pečivem, které namáčíme ve výborné omáčce.

Žádné komentáře: