Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Červená cibule - 50 g - 80 kJ
Harissa - menší KL - 70 kJ
Zázvor - 10 g - 12 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Kuřecí vývar - 150 ml - 40 kJ
Konzervovaná rajčata - 170 g - 170 kJ
Muškátová dýně (nebo hokkaido) - 150 g - 249 kJ
Sušené meruňky - 20 g - 200 kJ
Sůl, pepř, mletý římský kmín, mletý zázvor, sušený česnek
Čerstvý koriandr a máta, čerstvá nebo sušená petržel
Celkem 1 672 kJ
Telecí plec nameleme. Přidáme asi lžíci nasekaného koriandru a nasekané máty. Přimícháme sůl, pepř, sušený česnek a na špičku lžičky mletého římského kmínu a mletého zázvoru. Dobře propracujeme a vytvoříme malé karbanátky nebo kuličky a dáme péct na pečící papír do trouby pod gril asi na 6 minut. V pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Až bude mírně zlatavá, přidáme lžičku harissy a necháme asi minutu zarestovat. Pak přihodíme na tenké plátky nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor. Krátce opečeme a zalijeme kuřecím vývarem a rajčaty z plechovky. Osolíme, opepříme a dáme asi 1/2 lžičky římského kmínu. Přivedeme k varu a vložíme nakrájenou dýni a kousky sušených meruněk. Vaříme 15-20 minut, dokud dýně nezměkne. Asi 5-7 minut před koncem vaření vložíme karbanátky do omáčky, aby se prohřály, a doplníme o nasekanou mátu, koriandr a petržel.
Žádné komentáře:
Okomentovat