neděle 8. ledna 2012

Marinovaná panenka s mrkví na cideru

Vepřová panenka - 140 g - 798 kJ
Omáčka Teriyaki - 3 lžíce - 88 kJ
Mrkev - 160 g - 272 kJ
Máslo - 3 g - 90 kJ
Olivový olej - 5 g - 193 kJ
Cider - 8 cl - 100 kJ
Dijonská hořčice - 1 lžička - 60 kJ
Třinový cukr - 5 g (malá lžička) - 84 kJ
Sůl, pepř, rozmarýn, čerstvá hladkolistá petržel

Celkem 1 684 kJ

Panenku položíme na potravinovou fólii, zalijeme Teriyaki omáčkou a pečlivě fólii zatáhneme. Takto necháme maso marinovat alespoň 2 hodiny. Pak panenku osušíme, opepříme a obalíme trochou rozmarýnu. Zprudka ji zatáhneme na pánvi potřené olejem. Dáme dopéct na 10-11 minut do trouby při 200 st. C. Mrkev nakrájíme na tenké hranolky a opečeme ji na lžičce oleje a troše másla. Po cca 5 minutách ji posypeme lžičkou cukru a necháme ho zkaramelizovat. Potom vmícháme lžičku dijonské hořčice a zalijeme ciderem. Dusíme na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec opepříme, mírně osolíme a zasypeme čerstvou petrželkou.

Žádné komentáře: