Tuňák ve vlastní šťávě - 100 g - 455 kJ
Brambory - 180 g - 594 kJ
Bílek z 1 vejce - 75 kJ
Olivový olej - 8 g - 303 kJ
Červená paprika (kapie) - 100 g - 120 kJ
Rajčata - 100 g - 100 kJ
Sůl, pepř, hladkolistá petržel
Celkem 1 647 kJ
Brambory uvaříme ve slupce a po schladnutí nastrouháme. Smícháme s tuňákem z konzervy a posekanou petželkou. Osolíme, opepříme a dáme 1 bílek. Z hmoty vytvarujeme placky, které opečeme na oleji (cca 2/3 množství). Mezitím si na velké kusy nakrájíme papriky a rajčata. Zalijeme je zbytkem olivového oleje a dobře promícháme. Rozpálíme grilovací pánev dáme na ní opékat papriky. Po cca 5 minutách přidáme rajčata a opekáme asi dalších 5 minut. Potom papriky a rajčata přendáme na prkénko, kde je nožem posekáme na velmi jemno a smícháme s nasekanou petrželí. Osolíme hrubou mořskou solí a podáváme ještě teplé.
Žádné komentáře:
Okomentovat