středa 16. ledna 2013

Telecí s mrkví dušenou na víně

Telecí váleček (kýta) - 130 g - 663 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Brambory - 100 g - 330 kJ
Mrkev - 150 g - 262 kJ
Cibule - 30 g - 53 kJ
Žampiony - 100 g - 120 kJ
Bílé víno - 5 cl - 110 kJ
Kuřecí vývar - cca 5 cl - 20 kJ
Sůl, pepř, čerstvý tymián

Celkem 1 674 kJ

Na větší pánvi rozehřejme olej a dáme opékat na tenká kolečka nakrájenou mrkev. Opéláme asi 5 minut a pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli nebo šalotku. Opečeme a shrneme zeleninu ke kraji pánve. Doprostřed dáme zprudka ze všech stran zatáhnout telecí váleček, který jsme osolili a opepřili. Potom ho přendáme do pekáčku a dotáheme v troubě 9-10 minut při 180 st. C. K mrkvi nasypeme na tenko nakrájené žampiony a nešetříme tymiánem. Krátce orestujeme a zalijeme bílým vínem a vývarem (případně vodou). Asi 10 minut dusíme na středním plameni, ke konci necháme vyredukovat tekutinu. Podáváme s vařeným bramborem.


Žádné komentáře: