neděle 20. ledna 2013

Cottage Pie

Hovězí roštěná - 120 g - 624 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cibule - 25 g - 44 kJ
Mrkev - 25 g - 44 kJ
Rajský protlak - 1 menší lžička - 45 kJ
Worchestrová omáčka - 1-2 lžičky - 35 kJ
Silný hovězí vývar - 100 ml - 40 kJ
Brambory - 130 g - 429 kJ
Celer bulva - 55 g - 110 kJ
Máslo - 4 g - 120 kJ
Mléko - 4 cl - 76 kJ
Sůl, pepř, tymián, bobkový list

Celkem 1 683 kJ

Na oleji opečeme na drobné kostičky nakrájenou mrkev a cibuli. Potom přidáme namleté libové hovězí maso, osolíme, opepříme a opékáme až dostane barvu. Potom přimícháme lžičku rajského protlaku a worchestrovou omáčku. Lehce zarestujeme a zalijeme hovězím vývarem. Okořeníme tymiánem a bobkovým listem, přikryjeme poklicí a na středním plameni dusíme asi 15 minut až tekutina zhoustne a z větší části se zredukuje. Brambory a celer uvaříme společně v osolené vodě a vyšleháme z nich, s přidáním mléka a trošky másla, bramborovou kaši. Případně dosolíme. Do zapékací misky / misek dáme vrstvu masa se zbytkem omáčky (bobkový list pryč) a na něj navršíme bramborovou kaši. Zapékáme v troubě při 180 st. C cca 25 minut.

Žádné komentáře: