sobota 19. ledna 2013

Lehký dýňový "cheesecake"

Sýr Philadelphia Light - 125 g - 814 kJ
Vejce - 1 ks - 361 kJ
Dýně - 130 g - 226 kJ
Umělé sladidlo (Cukren) - 10 g - 160 kJ
Bílý jogurt - 40 g - 104 kJ

Celkem 1 665 kJ

Dýni (hokkaido, muškátová) oloupeme, nakrájíme na kostky, zabalíme do alobalu a necháme v troubě péct asi 40 minut na 200 ºC, aby byla úplně měkká. Pak ji dáme do mixéru společně s vejcem, sýrem Philadeplia a sladidlem. Důkladně rozmixujeme. Výslednou směs nalijeme do pekáčku a pečeme v troubě asi 25 minut na 130 ºC. Vychladíme v lednici a ozdobíme lžící jogurtu.

Žádné komentáře: