Hovězí pupek (flanksteak) - 140 g - 980 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Zelený chřest - 150 g - 164 kJ
Hrst čerstvé bazalky
Ančovičky - 15 g - 115 kJ
Bílý jogurt (Hollandia) - 40 g - 104 kJ
Jablečný ocet - PL - 25 kJ
Česnek - menší stroužek - 25 kJ
Dijonská hořčice - KL - 45 kJ
Sůl, pepř
Celkem 1 574 kJ
Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi 2-3 minuty z každé strany (pro medium rare). Pak sundáme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme cca 5 minut dojít. Chřestu odstraníme dřevnaté části a uvaříme 3 minuty v osolené vodě. Na omáčku rozmixujeme bazalku, jogurt, ančovičky, česnek a dijonskou hořčici, lehce opepříme. Půl omáčky smícháme se schlazeným chřestem a druhou půlku použijeme jako přeliv přes maso, které nakrájíme na tenké plátky.
Žádné komentáře:
Okomentovat