úterý 12. června 2012

Chřestová "panna cotta" s čokoládou

Bílý chřest - 200 g - 218 kJ
Polotučný tvaroh - 30 g - 110 kJ
Bílý jogurt - 80 g - 208 kJ
Smetana na vaření (12%) - 40 g - 232 kJ
Čokoláda bez cukru - 30 g - 540 kJ
Sladidlo Cukren - 8 g - 128 kJ
Prášková želatina - 4 g - 59 kJ
Med - KL (13 g) - 175 kJ
Limetová kůra

Celkem 1 670 kJ

Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí, olupeme a nakrájme asi na centimerové kousky. Vaříme ho ve vodě asi 10 minut, slijeme a důkladně rozmixujeme do hladka. Dáme do kastrůlku na nejmenší plamen (aby se směs nikdy nezačala vařit, jen prohřívala) a přidáme smetanu, tvaroh, jogurt, sladidlo a lžičku medu. Hořkou čokoládu bez cukru (např.) nalámeme na malé kousky a pomalu rozpustíme ve směsi. Nakonec přidáme nabobtnalou želatinu a několik minut dukladně promícháváme. Nalijeme do formiček a necháme alespoň 6 hodin vychladit.

Žádné komentáře: