pondělí 7. května 2012

Vanilkový puding s rebarborou

Polotučné mléko - 270 ml - 513 kJ
Pudingový prášek (vanilkový) - půl pytlíku - 18 g - 262 kJ
Ricotta - 70 g - 406 kJ
Rebarbora - 150 g - 126 kJ
Sladidlo Cukren - 12 g - 192 kJ
Čokoláda (70%) - 6 g - 133 kJ
Želatina - 2 g - 30 kJ
Vanilkový lusk

Celkem 1 662 kJ

Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábneme semínka. V troše mléka rozmícháme pudingový prášek a 2/3 sladidla. Dáme ohřívat zbytek mléka, spolu se semínky a prázdým luskem. Až bude těsně před varem, vyndáme vanilkový lusk a vlijeme rozmíchaný pudingový prášek. Za stálého míchání necháme projít 1 až 2 minuty varem. Potom sundáme z plotny a zamícháme ricottu. Rebarboru nakrájíme na drobné kousky a v kastrůlku ji se lžící vody pomalu dusíme. Až bude částečně rozvařená, přidáme zbytek sladidla a špetku želatiny. Sesadíme spolu s pundigem do sklenic / mističek a dáme důkladně vychladit. Nakonec posypeme trochou nastrouhané čokolády.

Žádné komentáře: