středa 16. května 2012

Polévka ze zeleného chřestu s kozím sýrem

Zelený chřest - 220 g - 240 kJ
Olivový olej - 5 g - 195 kJ
Šalotka - 40 g - 70 kJ
Jarní cibulka - 40 g - 56 kJ
Česnek - 2 stroužky - 60 kJ
Smetana na vaření (12%) - 30 g - 174 kJ
Zeleninový vývar - 400 ml - 55 kJ
Čerstvý kozí sýr - 50 g - 523 kJ
Light tyrolská šunka - 30 g - 191 kJ
Sůl, pepř

Celkem 1 564 kJ

V hrnci na oleji opečeme nakrájenou šalotku, česnek a jarní cibulku. Přidáme na kusy nakrájené stonky zeleného chřestu, několik jich ale zatím necháme mimo. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 15 minut. Na pánvi potřené olejem opražíme na kousky nakrájenou tyrolskou šunku. Vyndáme stranou a přípečky deglazujeme vývarem z polévky a nalijeme zpět. Cca 3-4 minuty před dovařením polévky přidáme zbylé stonky chřestu. Pak je opět vydáme, rozdrobíme kozí sýr a polévku rozmixujeme. Vlijeme smetanu a provaříme. Podáváme s nakrájeným chřestem a posypané vypraženou šunkou.

Žádné komentáře: